תחקיר: מי מייצג את תושבי אבן יהודה? כיצד שוב הגיעה נציגות המושבה לא מוכנה לדיון גורלי.

שוב, בדיון בעל משמעות לאלפים מתושבי המושבה, קיבלנו עוד הופעה מרושלת, חיוורת ובלתי מקצועית של הררי. איך זה קורה? מדור ''לעומקם של דברים'', גיליון פברואר

חשיפת 'במושבה': כיצד שוב הגיעה נציגות המושבה לא מוכנה לדיון גורלי?

בשנים האחרונות תושבי אבן יהודה עדים לתהליך מתמשך המשפיע על איכות חייהם. זה התחיל בסגירת בנק לאומי והמשיך לצמצום פעילות סניף בנק הפועלים. לאחרונה גילו התושבים כי גם סניף הדואר עתיד להיסגר. בית המרקחת בקופ"ח כללית – כבר נסגר. ניתן לסכם זאת במשפט אחד: בכל מאבק מול גוף שמספק שירותים לציבור – תושבי אבן יהודה מפסידים.

אז למה זה קורה?

בשבועות האחרונים עקבנו מקרוב אחר התנהלות נציגי המושבה בדיון קריטי לעתידה. המסקנות ברורות: הרשות המקומית באבן יהודה, תחת העומד בראשה אבי הררי – חלשה, פוליטית מדי ולא מקצועית. עוד תמונה עם שר כזה, עוד גזירת סרט באירוע אחר. ומה קורה כשצריך להיאבק למען התושבים? את התשובות כבר יודעים התושבים לצטט מתוך שינה: "כך החליטה הנהלת החברה המסחרית", "כך הוחלט על ידי הגורמים הסטאטוריים המוסמכים". ככה זה, תסתדרו.

ביום רביעי, 18.01.2023, בשעה 11:45, ניתן היה למצוא דוגמה מדהימה לכך, בשידור חי. באותה השעה החל דיון ועדת ההתנגדויות בתכנית כביש עוקף באר גנים (חיבור רחוב המייסדים לכפר-נטר).

ושוב, בדיון בעל משמעות לאלפים מתושבי המושבה, המתגוררים ברחובות: הנוטר, הבנים, המחתרת, העצמאות, ההדרים ותל-צור, קיבלנו עוד הופעה מרושלת, חיוורת ובלתי מקצועית של הררי.

כבר שנים שתושבים רבים באבן יהודה סובלים מסגירת החיבור לכפר-נטר, ואלו ימשיכו לסבול מעומסי תנועה, רעש, זיהום אויר וסכנת חיים מוחשית. בחלוף יומיים מישיבת ועדת ההתנגדויות כאמור, בסקירתו השבועית מיום 20.1.2023, דיווח לנו הררי דברים רבים, אבל על הדיון החשוב, שהתרחש רק יומיים לפני כן בועדת ההתנגדויות, דיון לו השפעה מכרעת על איכות חיינו לעשרות השנים הקרובות, על כך שכח לדווח ולסקור. מעניין למה.

קצת רקע. לפני שמונה שנים, אפשר בית המשפט המחוזי למועצה להגיש תכנית מסודרת לחיבור רחוב המייסדים ומושב כפר-נטר. המועצה התעכבה והשופט הכריע לסגור את הכביש. חלפו שמונה שנים תמימות, ובמועצה עדיין לא מצליחים לפתור את הנושא!

מנגד, עומד ועד המושב הקטן כפר-נטר, נחוש ולוחמני, שמנצל עד תום את יכולותיה הדלות של מועצתנו, ומונע שוב ושוב ושוב, כל פעם בטיעונים מתחום אחר, את ההכרעה שתאפשר סוף סוף את החיבור.

ברשות מקומית מתפקדת, מדובר בסך הכל באירוע בדרגת קושי בינונית. כזה שרשות מקומית פותרת תוך חודשים ספורים. אצלנו זה נמשך כבר שמונה שנים לא החלטיות ובעיקר לא מקצועיות.

נו מילא, שירותים בסיסיים כגון דואר, בנק וקופ"ח קשה למצוא כאן, אז הסדרת כביש?

מטרת הדיון באותו יום רביעי, היתה לדון בחוות דעת סביבתית (עומסי תנועה, רעש, זיהום אויר וכיוצ"ב) במטרה להעריך כיצד ישפיע החיבור על תושבי הכביש המרכזי בכפר-נטר. זה פשוט היה מדהים לראות. רובו המכריע של הדיון עסק ב…כפר נטר. מאף אחד לא התענין במהלך הדיון בעומסים באבן-יהודה, בזיהום האויר ברחובות הבנים ותל צור, ברעש ברחובות הנוטר והמחתרת ובסיכון לחיי אדם ברחובות ההדרים והעצמאות שלנו. אף אחד לא דפק על השולחן!

במשך שמונה שנים, המועצה לא מצליחה למסגר נכון את הדיון, ולשכנע את הגורם השלטוני הארצי הרלוונטי, שהנפגעים הרבים והאמיתיים מהמצב, הם דווקא אלפים מתושבי אבן-יהודה ולא עשרות מחברי כפר-נטר.

בדיון השתתפו עשרות משתתפים. רובם היו דווקא נציגי כפר-נטר בכובעיהם השונים. ביניהם: ראש המועצה האזורית חוף השרון, מהנדס המועצה האזורית חוף השרון, נציגי ועד מושב כפר-נטר, עורכי דין מטעמם, אדריכלים, תושבים ועוד ועוד. כולם הגיעו מוכנים, ערוכים לקרב, מגובים בחוות דעת רלוונטיות וממוסמכים.

ואת תושבי אבן יהודה? אותנו, ייצג רק הררי שהגיע לא מוכן דיו, ללא צוות מקצועי לצדו, ללא חוות דעת מקצועית מטעמנו, ללא נציגות תושבי הרחובות הסובלים במושבה שישמיעו זעקתם, ואפילו לא זכר מהי מסגרת הדיון הספציפי (סוגיות סביבה), על כך אף ננזף מספר פעמים על ידי יושב ראש הועדה. הדיון המצולם נמשך שעה ו- 35 דקות. כמות הפעמים בהם הררי בכלל טרח לפתוח את פיו ולהתייחס לדברים הייתה שולית.

ברובו המכריע של הדיון הוצגו הסוגיות הרלוונטיות של איכות סביבה דווקא מנקודת מבטם של תושבי כפר-נטר. כל חוות הדעת שהוצגו בדיון עסקו אך ורק בנזק שיגרם למושב עם פתיחת הכביש. אף לא אחד דיבר על הנזקים הסביבתיים הנגרמים לנו באבן-יהודה מעצם סגירת הכביש הממושכת. לא הוצגה כל חוות דעת המתארת את תמונת המצב הקשה מבחינה תחבורתית של המושבה על השלכותיה השונות (עומס, סיכון חיי אדם וסוגיות איכות סביבה).

אבן יהודה, מועצה עם 15 אלף תושבים, מקבלת בדיון קריטי לגורלה, רשות דיבור לשתי דקות בלבד.  וגם בהן דיבר הררי לא לענין  עצמו, תוך הצגת מידע שגוי, ועל כך ננזף. הררי מדבר בין הדקה ה-75 לדקה ה-77 בשידור. ביתר הזמן הוא יושב בפינה, שותק.

מספר ימים לאחר מכן, ב23.01, התפרסם פרוטוקול הדיון של ועדת ההתנגדויות. בשורה התחתונה הוחלט לקיים דיון פנימי קודם הכרעה בעניין. בפרוטוקול נמנו ארבע עשר דוברים. שלושה עשר מתוכם דיברו אך ורק על המפגעים הסביבתיים שיגרמו חלילה לכמה נחלות בכפר-נטר. אותם, רק טבעי שלא מענין עומס התנועה המתמשך ונזקיו במושבה.

הדובר ה14 היה ראש המועצה הררי. בדבריו, הררי לא התייחס לאופן שבו סגירת הכביש פוגעת פגיעה קשה ומתמשכת בדמות מפגעים סביבתיים גדולים לאין ערוך, של אלפי תושבי רחובות רבים באבן-יהודה. הררי גם לא השמיע ולו מילה בודדת על עומסי התנועה באבן יהודה והמפגעים הנלווים לעומס זה. מישהו מופתע?

אין ספק, פרוטוקול הדיון משקף את מצבם העגום של תושבי אבן-יהודה. לא במקרה מנסים להסתיר מאיתנו אף את דבר קיום הישיבה. עם ייצוג כזה, אין פלא שבכל קרב משמעותי – תושבי אבן יהודה נמצאים בצד המפסיד.

שתף:

עוד פרסומים: